Autobandenhandel, bandenservice, winterbanden, bandensets, zomerbanden, all-season-banden, Impuls Bandenservice
EEN IMPULS VOOR
UW RIJCOMFORT
EEN IMPULS VOOR
UW VEILIGHEID

Autobanden voor elk seizoen

Impuls Bandenservice in Purmerend

Elke autoband heeft andere eigenschappen. Welke band het beste voor uw auto is, hangt af van uw rijstijl, het seizoen, en hoeveel u rijdt. Wilt u advies over de autobanden waarmee u het veiligst, gemakkelijkst en zuinigst rijdt? Kom langs bij Autobandenhandel Impuls in Purmerend of bekijk voorbeelden op https://www.ikzoekwielen.nl/wielen/. Met de configurator op deze site kunt u online bekijken welke velgen er zijn en hoe ze onder de auto staan.

Bandensets van alle merken

U krijgt bij ons een ruime keuze aan autobanden. Daarom leveren we bandensets van alle grote merken. Daarbij komt nog dat de aanschaf van een set banden altijd voordeliger is dan een losse band. Wanneer u nieuwe banden koopt bij Autobandenhandel Impuls, monteren we uw banden en zorgen we voor een perfecte uitlijning. Zo rijdt u zorgeloos de garage uit.

Impuls Bandengroothandel

Impuls Bandengroothandel

Impuls Bandengroothandel levert alle maten en merken binnen een dag. Dankzij ons grote inkoopvolume leveren wij een zeer compleet assortiment banden tegen een aantrekkelijke prijs. Naast bandensets voor auto's, leveren we ook banden voor onder andere motoren, caravans, campers en aanhangers. Weten wat een bandenset voor uw kost? Vraag dan een offerte aan.
Bel 0299-465656.

Autobandenhandel, bandenservice, winterbanden, bandensets, zomerbanden, all-season-banden, Impuls Bandenservice

De juiste band voor het seizoen

Zomerbanden en winterbanden, maakt het nou echt zoveel verschil? De meeste automobilisten denken bij winterbanden aan een dik pak sneeuw tijdens de wintersportvakantie. Toch zijn winterbanden sterk aan te raden bij de normale omstandigheden van de Hollandse winter. De banden hebben meer grip en verkorten de remafstand op natte of gladde wegen aanzienlijk. Combineer uw banden met stalen velgen voor de perfecte wegligging. De bandenset die u niet gebruikt, slaan we voor u op. Laat u niet verrassen door winters weer en wissel nu alvast uw banden bij Impuls Bandenservice in Purmerend.

Maak een afspraak

Uitleg van de nummers op uw autoband

Op het eerste gezicht is het misschien niet duidelijk wat de letters en cijfers op de zijkant van uw autoband betekenen. Ze bevatten echter nuttige informatie, helemaal als u een nieuwe band gaat kiezen. Wilt u meer weten over de specificaties van uw autobanden? Kom dan langs bij Impuls Bandenservice in Purmerend.

Autobandenhandel, bandenservice, winterbanden, bandensets, zomerbanden, all-season-banden, Impuls Bandenservice

Markering Uitleg
205 Breedte van de band in millimeters
50 Hoogte van de zijflank als percentage van de breedte. In dit geval 50% van 205 millimeter
R Radiale constructie
15 Diameter in inches van de binnenvelg van de band
91 Draagcapaciteit van de band. In dit geval is het 615 kilo
V Geeft de maximumsnelheid voor de band aan bij volle belasting. In dit geval 239,9 kilometer per uur
E4 ECE-typegoedkeuringskenmerk. Dit geeft aan dat de band door Europese regelgevende instanties als hoge kwaliteitsband is getest.

TPMS-ventielen

Sinds 1 november 2012 moeten nieuwe automodellen uitgerust zijn met een controlesysteem voor de bandenspanning (Tyre Pressure Monitoring System of TPMS).

Vanaf 1 november 2014 moeten alle nieuwe auto's uitgerust zijn met TPMS.

Omdat TPMS onder de Europese wetgeving valt, zal de fabrikant ervoor moeten zorgen dat het systeem niet uit te schakelen is. Mocht het toch uitgeschakeld zijn, zal de auto bij een apk afgekeurd worden.

Voordelen TPMS

  • Automatische controle autobanden
  • Directe signalering bij te weinig spanning
  • Vergroting van de veiligheid
  • Verlaging brandstofgebruik en slijtage

Bij Impuls Bandenservice kunt u de auto laten uitrusten met deze TPMS-ventielen en laten inleren.

Autobandenhandel, bandenservice, winterbanden, bandensets, zomerbanden, all-season-banden, Impuls Bandenservice

Uitlijnen en balanceren

Wanneer u autobanden of velgen koopt bij Impuls Bandenservice, zorgen we altijd dat deze perfect uitgelijnd en gebalanceerd onder uw auto komen. Een goede band rijdt namelijk nog steeds niet prettig als de uitlijning niet klopt.

Hoe weet u dat uw autobanden uitgelijnd moeten worden?
U merkt dat de banden niet meer goed staan wanneer de auto naar één kant trekt, het sturen zwaarder gaat of het stuur niet meer vanzelf terugdraait naar de neutrale positie.

Goed uitgelijnde wielen zorgen voor minder druk op wiellagers, schokdempers en andere onderdelen van de wielophanging. Als uw auto soepeler rijdt, verbruikt hij ook minder brandstof. Zo rijdt u dus extra voordelig!

Finish Balance

Wanneer de wielen niet op de conventionele manier gebalanceerd kunnen worden, gebruiken we de Finish Balance-methode. Daarbij worden de wielen aan de auto gebalanceerd, waarbij alles achter het wiel (de naaf, schijven, aandrijfas en differentieel) wordt gebalanceerd.

Laat uw wielen uitlijnen en balanceren bij Impuls Bandenservice in Purmerend. Wilt u niet wachten? Bel dan voor een afspraak: 0299-465656.

Autobandenhandel, bandenservice, winterbanden, bandensets, zomerbanden, all-season-banden, Impuls Bandenservice

Velgen

Tegenwoordig rijden de meeste auto’s op lichtmetalen velgen. Het kwaliteitsverschil komt vooral voort uit de manier waarop de velg gemaakt is. Wij verkopen uitsluitend kwaliteitsvelgen in elke maat en prijsklasse van de gerenommeerde merken. Bekijk voorbeelden op wielengids.nl.

Wanneer wij uw velgen monteren, lijnen we de wielen ook meteen weer uit. Monteert u de velgen liever zelf? Dat kan natuurlijk ook. Alle velgen worden desgewenst geleverd met slotbouten. Mocht een velg krom zijn of heeft last van trillingen, dan kunnen wij de velg weer richten. Zo hoeft u niet gelijk een nieuwe velg aan te schaffen. Het richten van de velgen wordt in de eigen werkplaats verricht op een speciale wielrichtbank. .

Velgen kopen? Maak een afspraak